Resitrix
PDF – 317,4 KB 662 downloads

50 jaar waterdichtheid

Externe studiebureaus hebben vastgesteld dat RESITRIX een minimale levensduurverwachting heeft van 50 jaar, mogelijks te verlengen tot 100 jaar.

 

RESITRIX biedt een duurzame oplossing voor elk plat dak. RESITRIX is een EPDM-dak afdichting, intern gewapend met glasvezel. Dit interne wapeningsnet zorgt voor dimensionele stabiliteit en een hoge inscheurweerstand. RESITRIX heeft een SBS-onderlaag.

 

RESITRIX in de dakgoot

Zelfklevende EPDM rubberfolie, zoals Resitrix SK W full bond of Resitrix G SK, is zeer geschikt voor het bekleden van goten. Doorgaans zijn goten moeilijk af te dichten met traditionele dichtingsmembranen ten gevolge van de combinatie van diverse ondergronden, hoeken en scherpe kanten. Het soepele Resitrix SK W full bond of Resitrix G SK membraan is te verkleven op nagenoeg iedere ondergrond.

Zelfklevende EPDM kan hier perfect zijn grootste troeven uitspelen: lichtgewicht, aan te brengen in lengtes tot 20m (minder naadverbindingen), en beschikbaar in verschillende breedtes.

EPDM garandeert een levensduur van minimum 50 jaar en wordt zonder brandgevaar aangebracht.

dakgoot met resitrix

Roofing 

Daarvoor kan u ook bij ons terecht!

Roofing - bitumen

Het wordt voornamelijk gebruikt als dakbedekking op platte daken.

 

Wat zijn de voordelen van roofing?

- Roofing heeft een relatief voordelig prijskaartje.

- Roofing gaat 20 à 40 jaar mee. Let wel dat de levensduur sterk afhangt van het merk, onderhoud en kwaliteit van het materiaal.

- Roofing is relatief eenvoudig te herstellen en te vervangen.

- Roofing is ecovriendelijk, want gerecycleerd materiaal.

- Een dak met roofing is (uiteraard) bestand tegen vocht.

- Roofing is ook perfect combineerbaar met isolatiemateriaal. Wanneer het dak van buitenaf wordt geïsoleerd (wat aangeraden wordt), dan kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

 

Wat zijn de nadelen van roofing?

- Roofing is niet zo goed bestand tegen UV-straling van de zon. Wat de kans op scheuren en eventuele lekkages vergroot.

- Roofing wordt in verschillende repen gelegd, met bijgevolg verschillende naden wat het risico op lekkage erg vergroot.

- Roofing vraagt regelmatig onderhoudswerk. Tenminste jaarlijks dienen takken, ingegroeide wortels en vuil verwijderd te worden. Indien dit niet op tijd wordt uitgevoerd kan de drainage van water worden verstoord.